Stories

Welkom in de Drie Straatjes

Zoals ze in Amsterdam de Negen Straatjes hebben, hebben we hier in Hengelo tegenwoordig de Drie Straatjes. De Drie Straatjes is een stichting bestaande uit de Wetstraat, de Smutstraat en de Drienerstraat. Zij willen voorkomen dat de kleine, ambachtelijke zaakjes die hierin gevestigd zitten, vergeten worden. Ze willen zich op die manier apart positioneren ten opzichte van de grote binnenstad. Een aantal initiatiefnemers sloegen daarom de handen ineen en kwamen tot de Drie Straatjes. De Drie Straatjes zou een begrip moeten worden in Hengelo.

Met dit in het achterhoofd mochten wij ons buigen over de logo- en stijlontwikkeling van de Drie Straatjes. Hoe gaan De Drie Straatjes eruit zien? Wat maakt het herkenbaar? Hoe weten mensen dat ze in De Drie Straatjes lopen?

We probeerden het ambachtelijke en het verrassende van de straatjes naar voren te toveren in het logo. Een geschreven lettertype in een ambachtelijke stijl. Daarnaast gebruikten we de silhouetten van de plattegrond als stijlelement. Voor het kiezen van de kleur zorgden we voor een nieuwe verrassing: elk jaar krijgen de straatjes een eigen herkenbare kleur, afgeleid van ‘de kleur van het jaar’. In 2019 is het dus nog niet zeker welke kleur dit zal worden, dit is voor iedereen een verrassing!

De Drie Straatjes worden herkenbaar door stoeptegels, straatversiering en wegbewijzering. Daarnaast krijgen ze nog hun eigen website en facebookpagina.

 

Concept & design: Brand Specials