Hoe krijgen we het stadion van FC Den Bosch weer vol?

We vertellen je hoe!

FC Den Bosch

  • Fanstrategie
  • Conceptontwikkeling
  • Design
  • Video
  • Marketingactivatie

FC Den Bosch, dé voetbalclub in de hoofdstad van Noord-Brabant met meer dan 150.000 inwoners, kent gemiddeld slechts 2.750 toeschouwers. Na enkele moeizame jaren in de eerste divisie, was daar opeens hoop door de komst van de 24-jarige Georgiër Kakhi Jordania. Want met zijn netwerk hoopt FC Den Bosch op een terugkeer van gouden jaren. De nieuwe eigenaar uit Georgië haalde in razend tempo voetballers uit alle windstreken naar stadion De Vliert. Zonder een spelerspresentatie en zonder enige ontmoeting met de supporters, stonden daar opeens 13 nieuwe spelers uit 10 verschillende landen.

 

 


Uitdaging

Ondanks deze nieuwe aanwinsten en het winnen van wedstrijden, wisten de Bosschenaren de weg naar de tribunes nog steeds niet te vinden. FC Den Bosch vroeg ons om met een aanpak te komen om de supporter weer activeren om naar het stadion te komen.

Onze ideeën en opvattingen over het activeren van fans werd omarmt en samen met FC Den Bosch organiseerden we vooraf aan de wedstrijd FC Den Bosch – FC Twente op 9 november diverse activaties rondom  stadion De Vliert. De nieuwe Oosttribune zou worden geopend en dat moment pakten we aan om ook de spelers te introduceren en fans uit te nodigen om naar de wedstrijd te komen, want er was meer te doen dan alleen 90 minuten spanning!

EQ

Visuele uitingen

  • Fotografie regie
  • Design
  • Social media
  • Web

Samen met FC Den Bosch ontwikkelden we een 5-delige videoserie van een aantal nieuwe spelers.  Zij deelden hun ervaringen over de stad en de voetbalclub en we deden de opnames op 3 prominente plekken in de historisch binnenstad. We zorgden voor een redesign van alle communicatie uitingen die het merk FC Den Bosch weer aantrekkelijk zou maken en aan zou tonen dat er een nieuwe start zat aan te komen.

We maakten diverse online en offline uitingen voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente. Het resultaat? Een vol stadion (circa 5.250 bezoekers) op 9 november! FC Den Bosch mocht als kers op de taart, met 2-0, de overwinning in haar broekzak steken! En dat was wel even lastig voor ons als tukkers